Samen van een hoofdvol naar loslaten!      

 Als I-Controle kinder-ouder coach, ga ik actief aan de slag om jou en je kind te helpen het hoofd leeg te maken. Met jarenlange ervaring als therapeut weet ik namelijk precies hoe een Mindset gevormd wordt. Zowel bij je kind, maar ook bij jou als ouder. Ook weet ik dan precies met welke emoties dit proces gepaard gaat. En geloof me emoties hebben uitwerkingen op concentratie, zorgt voor een kort lontje met woede en onbegrip. Ook kunnen emoties leiden tot buikpijn en hoofdpijnen, maar ook allergieën. Samen kijken we in een uitgebreide online intake waar bij jouw kind en of ook bij jou deze kern ligt. Ik zal vervolgens een duidelijk plan van aanpak maken om jou en je kind optimaal van de klachten af te helpen, maar ook om deze in de toekomst te voorkomen. Hoofdenkind, dat woord hoorde ik een paar dagen geleden iemand zeggen.  Kinderen die alles zien en horen, veel nadenken en piekeren en daardoor soms overprikkeld raken. Dit soort kinderen, kunnen hun lijf vaak ook niet goed voelen. Dat kan problemen geven zoals vaak vallen of problemen met zindelijkheid. Zelf vinden dit soort kinderen het vaak ook niet leuk dat ze zo veel nadenken, maar het gebeurt nou eenmaal. Hun hoofd zit vol met gedachten en ze kunnen het niet stoppen. Een denkertje met een te vol hoofd. Sommige kinderen denken heel veel na. En ze zien van alles en horen van alles. Er komen dagelijks meer dan 200 maal zoveel perikelen binnen als 20 jaar geleden. Kinderen trekken tegenwoordig conclusies waar het kan en vragen de dingen die ze niet begrijpen. Het hoofd van zo’n kind kan soms helemaal vol raken. De gevolgen hiervan zijn voor de kinderen, en uiteindelijk ook voor ouders, leerkrachten of oppassers niet altijd fijn. Hoe een kind reageert dat heeft natuurlijk met het karakter te maken.

                                                                                                                                                           

Herken je een aantal van deze kenmerken? Dan kan het zijn dat je met een denkertje te maken hebt met een te vol hoofd.

Het kind:

 • kan niet meer goed nadenken en opletten;

 • klaagt over de drukte om hem heen;

 • is moe en wil alleen maar hangen;

 • of is juist onrustig, wiebelt veel of kan niet in slaap komen;

 • is snel boos, gefrustreerd of huilerig.

 • denkt heel negatief over zijn eigen kunnen: ‘ik kan dit toch niet’;

 • voelt zijn lijf niet goed;

 • of klaagt over hoofdpijn of buikpijn.

 

Hoe komt mijn kind eigenlijk aan een vol hoofd?

Er zijn meerdere oorzaken waardoor je kind een vol hoofd kan hebben:

 • Je kind is bang om los te laten. Vanwege een groot verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionisme kan je kind blijven nadenken over van alles, met een vol hoofd als gevolg.

 • Je kind is een beelddenker. De meeste mensen denken in woorden, maar kinderen die in beelden denken, maken overal een plaatje van. Doordat je kind veel fantasie heeft, is het snel afgeleid en kost het energie om zich te concentreren.

 • Je kind is gevoelig. Indrukken, sfeer, gebeurtenissen, gevoelens van anderen komen meer binnen en je kind heeft tijd nodig om dit te verwerken. Als het zich niet voldoende kan terugtrekken en tot rust kan komen, raakt je kind overprikkeld.

 • Je kind is creatief. Het heeft veel ideeën, het begint aan iets, maar maakt het niet af omdat het alweer met iets anders bezig is. Als je kind zijn creativiteit onvoldoende kwijt kan, blijven de ideeën in zijn hoofd en raakt zijn hoofd langzaam vol.

 • Je kind heeft een andere informatieverwerking. Kinderen met autisme, AD(H)D en NLD hebben moeite om informatie te filteren. Hoogbegaafde en slimme kinderen blijven zoveel informatie opnemen dat ze zichzelf overprikkelen.

 

Hoe je kind van een vol hoofd af komt?

Nu je weet wat de oorzaak kan zijn van het volle hoofd van je kind, wil je waarschijnlijk vooral weten: hoe komt mijn kind hier weer vanaf? Of beter nog: hoe voorkom je een vol hoofd?

 

We helpen je kind door rekening te houden met wat hem extra energie kost en zorgt voor een vol hoofd. Als je weet dat je kind gevoelig is, kun je hem helpen door zich af en toe even terug te trekken of prikkels te verminderen zoals minder geluid en licht. Als school veel energie kost voor je kind om zich te concentreren, kun je met de leerkracht en je kind in gesprek gaan over een ander plekje, een koptelefoon, tussendoor een rondje lopen of op de gang werken.

Roze bril af, excuses inslikken!!!

Het begint allemaal met een nieuwe start ofwel een reis. Maar zoals bij elke reis beginnen we eerst met duidelijk in kaart te brengen wat ons prachtige einddoel mag zijn. Laten we samen kijken waar jij over een jaar graag staat en hoe je je daarbij kunt voelen.

Vervolgens beginnen we eerst met de rauwe realiteit, wat loopt nu helemaal niet goed. Dit is wat succesvolle mensen doen: genadeloos onder ogen zien hoe de zaken ervoor staan. Goed voelen en kijken naar je leven zoals het nu is. Ben je er gelukkig mee? En hoe bouwen we jouw relatie met je kind weer zo sterk op, dat jullie het absolute gouden duo gaan vormen. Welke bruggen bouwen we samen voor een sterke toekomst.

                                                                       

Wanneer we alles duidelijk in kaart hebben gebracht, beslissen we gezamenlijk welke therapie het beste ingezet kan worden. Dit varieert bij elk kind,  maar ook bij elke situatie. Denk hierbij aan eventueel hypnosetherapie, NLP en/of paardencoaching.

 

Hoe word je gelukkig?

Voor iedereen is de definitie van geluk anders. Ik ga met je kijken hoe beoordeel jij nu je leven? Dat is zo’n groot  gebied van verschillende stukken, dat het vaak goed en niet goed tegelijk kan gaan. Misschien heb je een superleuke baan, maar voel je je ongelukkig in de liefde? Of andersom?

 

We ontdekten dat je leven bestaat uit vier gebieden waarop je, als het niet gaat zoals je wilt, stress kunt ervaren: de vier stressgebieden. En stress is zo’n beetje het tegenovergestelde van geluk. Uiteraard bestaat je leven uit meer dan vijf gebieden, maar met deze vijf is het zo dat wanneer je er pijn ervaart, je onmiddellijk je leven slechter zult evalueren.

Dit zijn ze:

Je privé situatie is natuurlijk het aller belangrijkste, maar daarnaast:

• Je gezondheid – fysiek en mentaal;
• Je relaties;
• Je werk;
• Je financiële situatie. 

 

Van gedoe naar geluk!!!                                         

Gedoe is pas gedoe als jij er gedoe van maakt…..Mindset dus!

Nu je dit weet, worden een paar dingen meteen makkelijker. Je ziet namelijk dat het zelden in je hele leven slecht gaat, maar vrijwel altijd alleen op enkele gebieden. Dat helpt om te relativeren, maar ook om focus te geven: waar gaan we samen mee aan de slag? En welke uitwerking heeft dit op je kind? Hoe ga ik je kind hierin begeleiden?

Stap voor stap

Nieuwsgierig geworden? Maak dan snel een afspraak voor jouw Gelukscheck!

                                                                                                                         

 

Ik ga jou helpen om te leren hoe je het hoofd van je kind leeg kan houden